Cecilia.Andersson

Här skriver jag om mina känslor och tankar och vad som händer i livet. Positivt som negativt.

Några dagar hemma

Kategori: Allmänt

Har varit några dagar hemma nu sen jag kom hem från sjukhuset. Allting gick bra  men ska dock göra ett ultraljud på levern om ca två veckor samt ta bort stygnen. De gjorde 5 titthål som nu kliar o svider(antar att det är läkningsprocessen) samt stygn på insidan såklart men de försvinner av sig självt när det är läkt invändes. 


Bild från sjukhuset. Jag låg två nätter pga att jag reagerade starkt på narkosen och inte mådde så bra. Dels hade jag lågt blodtryck och bar oerhört yr och trött och hade ont. Nu är det bättre men fick precis nyss rätt rejält ont så ligger en stund i min säng och försöker andas ordentligt och sträcka ut min lite fortfarande svullna mage. Kan fortfarande känna mig yrslig o få huvudvärk men lärt mig att jag måste äta då. Jag får bara äta 1dl flytande i några dagar till även om jag har smakat på annat som har gått bra. Äter liksom en massa tabletter så det borde egentligen inte vara några bekymmer. Men det är väl för läkningen. 


Ska byta plåster senare så jag får se om allt ser bra ut med stygnen som är metallklips så måste boka tid till vårdcentralen så de kan ta bort dem. För tillfället känns det fortfarande ont o så men kan va pga kylan ute. Vet inte men hoppas att alvedonen hjälper 😯

Gastric Bypass - operation 8/2

Kategori: Allmänt

Var ett tag sedan jag skrev här nu, så tänkte uppdatera lite. 
Sitter just nu i bilen på väg mot Norrköping för att genomföra min operation. Känner mig mer nervös idag än vad jag har gjort någon gång inför möte osv för gbp. Det känns också skönt samtidigt att det blir av, för min egen skull. Jag känner mig också lite starkare till mods då jag tror att jag har gått ner 6kg😇 för mig är bara det en stor sak då jag gör min gbp för att jag har svårt att gå ner i vikt. Jag gör det också för att få ett starkare självförtroende och för att minska risken för diabetes och andra sjukdomar. 
Trots att det finns många komplikationer som kan hända så händer inte det alla så blir "spännande" att se om jag blir en av dem eller inte. 

Den sista veckan har varit jobbig för mig(och säkerligen för dem i min närvaro också) då jag har varit jävligt trött på min LCD kost. Jag längtar till nästa vecka då jag får äta vanlig mat fast mosad ^^ denna vecka är det flytande vanlig slät mat som gäller. 

Uppdaterar igen senare :)